ΑρχικήLOGISTICSΜείωση φορολογικών συντελεστών, διοδίων και ασφαλίστρων ζήτησε το ΠΣΧΕΜ από τον υφυπουργό Μεταφορών

Μείωση φορολογικών συντελεστών, διοδίων και ασφαλίστρων ζήτησε το ΠΣΧΕΜ από τον υφυπουργό Μεταφορών

Με τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Πέτρος Σκουλικίδης, αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση και τις προκλήσεις του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Στη δεύτερη συνάντηση, εκτός από τον κ. Σκουλικίδη, μετείχαν ο Βασίλης Τσιμοράγκας (Ομοσπονδία Κεντρικής Ελλάδας), ο Γιώργος Παπούλιας (ΠΟΕΜΙΦΑ) και ο Ρένος Δημητρίου (Σωματείο Αυτοκινητιστών Εύβοιας).

Οι εκπρόσωποι των οδικών μεταφορέων παρέθεσαν σειρά αιτημάτων, με στόχο, όπως υποστηρίζουν, την βιωσιμότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.

Συγκεκριμένα, τέθηκε προς συζήτηση η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα πρότυπα άλλων ανταγωνιστριών χωρών και η εφαρμογή του ελάχιστου Κόστους Μεταφοράς.

Παράλληλα, η αναστολή της απόφασης για τους παράδρομους, σε συνδυασμό με την υλοποίηση εμπεριστατωμένης μελέτης που θα λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Επίσης, η μείωση της τιμής των διοδίων, καθώς η αύξηση των τελών έχει υπερβεί το 500% τα τελευταία έτη, επιφέροντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα, όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου.

Τέλος, ζητήθηκε η νομοθέτηση της μίσθωσης ανάριθμων φορτηγών, η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), η δανειοδότηση του κλάδου με χαμηλό επιτόκιο μέσω ΕΤΕΑΝ, η ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ελέγχων για πιο ουσιαστικούς ελέγχους και η μείωση των ασφαλίστρων των ΦΔΧ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο