ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΕΒΕΠ: Με «χειρουργικού χαρακτήρα» χειρισμούς η απόφαση της ΕΣΑΛ για το master plan του ΟΛΠ

ΕΒΕΠ: Με «χειρουργικού χαρακτήρα» χειρισμούς η απόφαση της ΕΣΑΛ για το master plan του ΟΛΠ

Με «χειρουργικού χαρακτήρα» χειρισμούς ελήφθη η απόφαση της ΕΣΑΛ για το master plan του ΟΛΠ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης. Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αφενός «ξεκλειδώνει» την υλοποίηση του master plan του Οργανισμού και αφετέρου «κλειδώνει» τις υποδομές και το εύρος δραστηριότητας του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Όπως τονίζεται από το Επιμελητήριο, «η ενότητα όλων των φορέων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, και όχι μόνο, αποσόβησαν τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή.

Τα ναυπηγεία στο Πέραμα, η ΝΕΖ, οι μόλοι ΔΕΗ και Δραπετσώνας, σαφώς και δεν έπρεπε να περιοριστούν και να περιορίσουν τη ναυπηγοεπισκευή, αλλά είναι ώριμο να εκσυγχρονιστούν και να αναπτυχθούν».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι αποφάσεις στις οποίες συνολικά κατέληξε η ΕΣΑΛ «ανοίγουν την πόρτα για την υλοποίηση μιας σημαντικής για τη χώρα επένδυσης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κυρίως προστιθέμενη αξία, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο