ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ άνοδος της τιμής καυσίμων–λιπαντικών οδήγησε σε ζημιές, το α΄ τρίμηνο, την Attica (BlueStar, Superfast)

Η άνοδος της τιμής καυσίμων–λιπαντικών οδήγησε σε ζημιές, το α΄ τρίμηνο, την Attica (BlueStar, Superfast)

Η Attica Group, θυγατρική εταιρία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), παρουσίασε  το πρώτο τρίμηνο του 2017 πωλήσεις που ανήλθαν σε 44,83 εκατ., έναντι 43,85 εκατ. το α’ τρίμηνο 2016 (αύξηση 2,2%), ενώ προέκυψαν ζημίες προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) 4 εκατ., έναντι κερδών 5,74 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Η απόκλιση στο EBITDA μεταξύ των δύο τριμήνων οφείλεται στον διπλασιασμό περίπου του κόστους καυσίμων και λιπαντικών, λόγω της σημαντικής αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Οπως επισημαίνει η εταιρεία, ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα και οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους παρουσιάζουν τη χαμηλότερη κίνηση από τα υπόλοιπα τρίμηνα του έτους.

Μεταφορικό έργο

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2017 διακινήθηκαν με τα πλοία του ομίλου συνολικά 535 χιλ. επιβάτες, έναντι 533 χιλ. το α΄ τρίμηνο 2016, 79 χιλ. Ι.Χ. οχήματα, έναντι 71 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 68 χιλ. φορτηγά οχήματα έναντι 65 χιλ. το α΄ τρίμηνο 2016.

Εκτελέστηκαν συνολικά 6,1% περισσότερα δρομολόγια σε σχέση με το α΄ τρίμηνο 2016. Η αύξηση των δρομολογίων προέρχεται από την αγορά της Ελληνικής Ακτοπλοΐας.

Τρέχουσες εξελίξεις

Η Διοίκηση συνεχίζει να εξετάζει σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών του ομίλου με νέους συνδυασμούς δρομολογίων, την περαιτέρω ανάπτυξη του σε νέες διεθνείς αγορές και παράλληλα επεκτείνει τη δραστηριότητα της συγγενούς εταιρίας Africa Morocco Links (AML).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο