ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ Κίνα έδωσε το ok για την εξαγορά της OOCL από την Cosco

Η Κίνα έδωσε το ok για την εξαγορά της OOCL από την Cosco

Η αρχή κατά του μονοπωλίου της Κίνας αποφάσισε να εγκρίνει την εξαγορά της OOIL, ύψους 6,3 δισ. δολ., από την Cosco Shipping Holdings, συμπεριλαμβανομένης και της OOCL.

Ειδικότερα, μια ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας της 30ης Ιουνίου, ανακοινώθηκε ότι Cosco έλαβε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από πλευράς Κίνας για την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Να σημειωθεί ότι, δεν έχει γίνει καμία αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι με την έγκριση από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων των ΗΠΑ (CFIUS).

Σύμφωνα με κοινή χρηματιστηριακή ανακοίνωση των δύο ναυτιλιακών, «κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης, έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις της προσφοράς».

Από την πλευρά της η Alphaliner σημειώνει ότι, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η COSCO έχει διορία ως την Παρασκευή να υποβάλει το τελικό «σύνθετο έγγραφο» για να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Με την ολοκλήρωση του deal, θα δημιουργηθεί μια νέα οντότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα καταλάβει την 3η θέση της παγκόσμιας αγοράς, με χωρητικότητα στόλου 2,74 εκατ. TEUS, ξεπερνώντας τα 2,62 εκατ. TEUS της CMA CGM.

Παράλληλα, η COSCO έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει το σήμα OOCL μετά την εξαγορά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο