ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΟι τιμές στα εμπορευματοκιβώτια και το πετρέλαιο πλήττουν τα καθαρά κέρδη της Maersk

Οι τιμές στα εμπορευματοκιβώτια και το πετρέλαιο πλήττουν τα καθαρά κέρδη της Maersk

Πτώση της τάξης του 43% σημείωσαν, στο γ’ τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δανέζικης AP Moeller-Maersk A/S, με την παρατεταμένη πτώση των ναύλων στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων και τη συνεχώς μειούμενη τιμή του πετρελαίου να πλήττουν σοβαρά τον όμιλο.

Για το σύνολο του έτους, σύμφωνα με το MarketWatch, ο ναυτιλιακός κολοσσός αναμένει κέρδη σημαντικά χαμηλότερα έναντι των περσινών 3,1 δισ. δολ., με τις τωρινές προβλέψεις να κάνουν λόγο για κέρδη κάτω του 1 δισ.

Ως βασικοί λόγοι αυτής της πτώσης προκρίνονται οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, η μείωση ναύλων στην αγορά μεταφοράς εμπορευμάτων και η συνεχόμενη κατρακύλα της τιμής του πετρελαίου.

Αναφορικά με τα καθαρά κέρδη, αυτά μειώθηκαν στα 429 εκατ. δολ., έναντι 755 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα. Αντίστοιχα, τα έσοδα σημείωσαν πτώση 9%, φτάνοντας τα 9,18 δισ.

Η Maersk υποβάθμισε τις προβλέψεις της αναφορικά με τη ζήτηση στις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων, προσδοκώντας να ανέλθει στο 2%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση ως και 3% εφέτος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο