ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠιθανότατα αρχές του 2017 η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΘ

Πιθανότατα αρχές του 2017 η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΘ

Στα τέλη του 2016 ή αρχές Ιανουαρίου του 2017 μετατέθηκαν, όπως όλα δείχνουν, οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 67% του ΟΛΘ.

Από τους 8 αρχικά υποψήφιους επενδυτές, «ζωντανό ενδιαφέρον», σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, επιδεικνύουν 3 – 5 σχήματα και κυρίως, η ιαπωνική Mitsui, η P&O, θυγατρική της Dubai World, το γερμανικό fund της Deutsche Invest και η ICTS από τις Φιλιππίνες.

Μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και υποψήφιων επενδυτών φαίνεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων γύρω από το προσφερόμενο ποσό για επενδύσεις. 

Έτσι, οι επενδυτές προκρίνουν επενδύσεις 100 – 120 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει δεσμευτεί, στη ΔΕΘ, για 180 εκατ. ευρώ.

Πάντως, μιλώντας από το βήμα του 1ου Thessaloniki Summit, o CEO του ΟΛΘ Δ. Μακρής επεσήμανε ότι έργο πρώτης προτεραιότητας είναι η επέκταση της 6ης προβλήτας, που σχεδιάστηκε το 1996 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί, σχολιάζοντας ότι «από τη διάθεση του ιδιώτη να επενδύσει στην επέκταση της 6ης προβλήτας […] θα φανεί η πρόθεση και η διάθεση του νέου ιδιοκτήτη να το αναπτύξει σε λιμάνι μεσαίου μεγέθους».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο