ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠρόσφορο έδαφος για επενδύσεις σε ελληνικά λιμάνια, ναυτιλία και μεταφορές “βλέπει” η Ιαπωνία

Πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις σε ελληνικά λιμάνια, ναυτιλία και μεταφορές “βλέπει” η Ιαπωνία

Μεγάλο περιθώριο για ανάπτυξη και ενίσχυση της καλής συνεργασίας, ειδικά στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών και των κατασκευών, «βλέπουν» Ελλάδα και Ιαπωνία.

Τα παραπάνω προέκυψαν κατά την συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και με το νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημητρίου χαιρέτησε την πορεία προς την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (ΣΕΣ) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Hiroshige Seko, στο Καζακστάν, τον περασμένο Ιούνιο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη προστασία των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ και ειδικότερα της φέτας, που προβλέπεται στην πολιτική συμφωνία επί της αρχής (ΣΕΣ).

Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στη δυνατότητα για μεγαλύτερη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Ιαπωνική αγορά και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις  επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα, οι οποίες, όπως τόνισε, αποτελούν κίνητρο για την περαιτέρω βελτίωση και επέκταση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την προοπτική ύπαρξης ιαπωνικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των λιμένων και της ναυτιλίας, των μεταφορών, ειδικότερα των υδροπλάνων, αλλά και γενικότερα των logistics.

Να σημειωθεί ότι, επεσήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, μέσω του Οργανισμού Enterprise Greece και των πρεσβειών, όπως και μέσω διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών προκειμένου να εξεταστούν όλες οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο