ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣε εξέλιξη ο διαγωνισμός απομάκρυνσης ναυαγίων από το λιμάνι της Ελευσίνας

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός απομάκρυνσης ναυαγίων από το λιμάνι της Ελευσίνας

Ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του λιμανιού της Ελευσίνας είχε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελος – Άγγελος Κυριαζόπουλος.

Ο κ. Κυριαζόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ), όπου τον υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Απόστολος Καμαρινάκης.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ ενημέρωσε εκτενώς τον γ.γ. για τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές της Ελευσίνας, καθώς και για τα ζητήματα του παραλιακού μετώπου της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμαρινάκης χαρακτήρισε την Ελευσίνα ως ένα μεγάλης αξίας λιμάνι, το μοναδικό στην Αττική όπου διακινείται χύδην φορτίο.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ αναφέρθηκε στα εγκαταλελειμμένα πλοία, καθώς και στα 40 ναυάγια που βρίσκονται στον κόλπο της Ελευσίνας- κυρίως στη Βλύχα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμαρινάκης, ο σχετικός διαγωνισμός για την απομάκρυνσή των ναυαγίων βρίσκεται σε εξέλιξη, σε πολλές περιπτώσεις οι πλοιοκτήτες τους είναι εξαφανισμένοι και αναζητούνται δια της νομικής οδού, ο ΟΛΕ επιβαρύνεται οικονομικά με τα έξοδα απορρύπανσης μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καμαρινάκης και στη σημασία της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της πόλης εν όψει του 2021 κατά το οποίο η Ελευσίνα θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο