ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣε λειτουργία η δακτυλοειδής αποβάθρα της β’ φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας

Σε λειτουργία η δακτυλοειδής αποβάθρα της β’ φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας

Μετά την απομάκρυνση του εργοταξιακού υποστηρικτικού χώρου και τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, σε λειτουργία δόθηκε η δακτυλοειδής αποβάθρα, συνολικού μήκους 197,60 μ., τμήμα των έργων της β’ φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, στις 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη προσέγγιση και πλέον η αποβάθρα θα εξυπηρετεί κανονικά την καθημερινή λειτουργία του λιμένα προσφέροντας ασφαλή πλαγιοπρυμνοδέτηση και ενισχύοντας την ασφαλή προσέγγιση και παραμονή πλοίων.

Οι χερσαίοι χώροι και οι λιμενικές υποδομές που προστέθηκαν με τα έργα της β’ φάσης επιτρέπουν την καλύτερη οργάνωση υπηρεσιών, με τα έργα της γ’ φάσης να προχωρούν κανονικά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας τόσο μέσα από νέες υποδομές όσο και με τα κατάλληλα μέτρα, με τη συνεχή συντήρηση αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων υποδομών, στοχεύει στην βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους χρήστες του λιμένα και την ποιοτική εξυπηρέτηση της μεταφορικής ζήτησης, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στις μεταφορές».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο