ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτο Μεταφορικό Ισοδύναμο εντάσσονται και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Στο Μεταφορικό Ισοδύναμο εντάσσονται και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Στην εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τους επιβάτες εντάσσονται οι νησιώτες, που δεν είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθμ. 1772, τεύχος β’.

Με την Απόφαση αυτή εφαρμόζεται η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2020 (Νόμος 4676/20, άρθρο 51, παρ.2), η οποία προβλέπει την επέκταση του δικαιώματος υπαγωγής στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου με κατάθεση αίτησης του δικαιούχου σε έγχαρτη μορφή.

Δηλαδή, νησιώτες που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα για τις μετακινήσεις τους να αξιοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο, όπως είναι οι πολίτες με πολύ χαμηλό εισόδημα, οι μοναχοί, οι μοναχές και γενικά οι νησιώτες που είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πιστοποίησης, προκειμένου να λάβουν τον Μοναδικό Αριθμό του Νησιώτη (Μ.Α.Ν.), σε έγχαρτη μορφή.

Να σημειωθεί ότι, η νέα αυτή ρύθμιση ισχύει από τις 9 Μαΐου 2020, ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ η υποβολή της αίτησης γίνεται στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο