ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤην αξιοποίηση περιφερειακών λιμένων, αλλά με αλλαγή μοντέλου, προανήγγειλε το υπ. Ναυτιλίας

Την αξιοποίηση περιφερειακών λιμένων, αλλά με αλλαγή μοντέλου, προανήγγειλε το υπ. Ναυτιλίας

Πέρα από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, τα οποία εντάχτηκαν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, με την πώληση του 67%, το υπουργείο Ναυτιλίας επεξεργάζεται την αξιοποίηση κι άλλων λιμένων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής θα προχωρήσει η αξιοποίηση 5 περιφερειακών λιμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στο υπερΤαμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) θα περάσουν οι περισσότεροι Οργανισμοί Λιμένων, στους οποίους το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μοναδικός μέτοχος (Ελευσίνα, Ηράκλειο, Καβάλα, Λαύριο, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Πάτρα, Κέρκυρα), με εξαίρεση το λιμένα της Ηγουμενίτσας, ο οποίος ίσως παραμείνει στο ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου.

Κεντρική στόχευση αποτελεί η αξιοποίησή τους, όχι όμως με το μοντέλο της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού. Έτσι, εξετάζεται η πώληση μειοψηφικού ποσοστού και οι επιμέρους παραχωρήσεις δραστηριοτήτων.

Για παράδειγμα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει συγκεντρώσει επενδυτικό ενδιαφέρον, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης και της σύνδεσης με το σιδηρόδρομο, αλλά και του αγωγού TAP.

Αντίστοιχα, για το λιμάνι του Βόλου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των εμπορευματοκιβωτίων και της κρουαζιέρας, ενώ για άλλα τουριστικά λιμάνια (π.χ. Μύκονος, Σαντορίνη) της κρουαζιέρας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο