ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤην υπογραφή ΣΣΕ, για το 2018, ζητούν οι εργαζόμενοι των 10 περιφερειακών λιμένων

Την υπογραφή ΣΣΕ, για το 2018, ζητούν οι εργαζόμενοι των 10 περιφερειακών λιμένων

Την αγανάκτησή τους για τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), το 2018, για τους εργαζόμενους των 10 περιφερειακών – μονομετοχικών λιμένων της χώρας, εκφράζουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «αναμέναμε ότι, τουλάχιστον η ανανέωση των ΣΣΕ για το 2018, όπως πρότειναν οι διοικήσεις των Λιμανιών, το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και το ΥΝΠΑΠ -με τις μνημονιακές περικοπές- θα γινόταν δεκτή αμέσως.

Αντ’ αυτού το υπουργείο Οικονομικών, απέναντι στη κοινή αυτή θέση, αρνήθηκε να συναινέσει και μάλιστα ζήτησε να απαλειφθούν όροι της προηγούμενης σύμβασης (των μνημονίων) καθιστώντας αδύνατη την λειτουργία των Περιφερειακών Λιμανιών, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, πράγμα για το οποίο δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη».

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε αποχή από υπερωρίες και από την εργασία Σαββάτου & Κυριακής, «γιατί δεν είναι δυνατόν να δουλεύουμε χωρίς αμοιβή» αναφέρουν.

Καταλήγοντας καλούν «το ΥΝΠΑΠ να αναλάβει τις ευθύνες του και συνολικά την Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να μην οδηγηθούν τα Λιμάνια σε αδιέξοδο και σε σταμάτημα της λειτουργίας τους.

Περιμένουμε από τον υπουργό ΥΝΠΑΠ να ορίσει συνάντηση, για να λύσουμε το θέμα και να επανέλθουν τα Λιμάνια σε ηρεμία».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο