ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤο βραβείο του καλύτερου λιμανιού κρουαζιέρας της αν. Μεσογείου στον ΟΛΠ

Το βραβείο του καλύτερου λιμανιού κρουαζιέρας της αν. Μεσογείου στον ΟΛΠ

Το βραβείο του καλύτερου λιμανιού κρουαζιέρας για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου απέσπασε το λιμάνι του Πειραιά από την MedCruise σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα.

Το βραβείο παρέλαβε η manager Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ της ΟΛΠ ΑΕ, κα Θεοδώρα Ρήγα.

Να σημειωθεί ότι, τα βραβεία Mare Nostrum Awards θεσμοθετήθηκαν εφέτος για πρώτη φορά και για τη συγκεκριμένη κατηγορία ψήφισαν στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας και δημοσιογράφοι. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες της κρουαζιέρας.

Η MedCruise αποτελεί την Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας, Αδριατικής και Ερυθράς Θάλασσας με μέλη 130 λιμάνια και 32 εταιρείες από τη βιομηχανία της κρουαζιέρας από 21 χώρες και τρεις ηπείρους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το α’ πεντάμηνο 2019 ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14% σε σχέση με το 2018, ενώ ιδιαίτερη άνοδο 24% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που αποτελεί και στρατηγικό στόχο της διοίκησης του Οργανισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ Capt. Fu Chengqiu δήλωσε «Ο Πειραιάς αποτελεί ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO. Το μεγάλο έργο της Νότιας Επέκτασης του οποίου ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του Πειραιά ως μεγάλο λιμάνι homeport της Μεσογείου».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο