ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤο 2019 σε εφαρμογή το Berth Allocation για την κρουαζιέρα στη Σαντορίνη

Το 2019 σε εφαρμογή το Berth Allocation για την κρουαζιέρα στη Σαντορίνη

Ευρεία σύσκεψη για την διαχείριση της κρουαζιέρας και του τουριστικού προϊόντος στην Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε, από κοινού, η τεράστια συμβολή και σημασία της κρουαζιέρας στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας και του νησιού.

Η κρουαζιέρα αποτελεί ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του ελληνικού τουρισμού και βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Στη σημερινή συζήτηση αναζητήθηκαν τρόποι για τη σωστή διαχείριση του προϊόντος της κρουαζιέρας, των άλλων τουριστών και επισκεπτών, αλλά και των δυνατοτήτων της Σαντορίνης, οι οποίοι πρέπει να αναπτυχθούν και να προστατευθούν.

Συμφωνήθηκε ότι, από το 2019, θα εφαρμοστεί στην Σαντορίνη το Berth Allocation (καθορισμός συχνοτήτων προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων) και μια σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών στο νησί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, κ.κ. Κόντες, Καλούδης, Κουμπενάς και Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Ιωάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, Γεράσιμος Κανακάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Μανώλης Καραμολέγκος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο