ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΞεκινούν τον Φεβρουάριο οι κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση του νέου προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ

Ξεκινούν τον Φεβρουάριο οι κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση του νέου προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά, ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων «νέας γενιάς», μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων και δυναμικότητας 2.500 επιβατών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με εκπροσώπους της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Πρόκειται για έργο, ύψους 120 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θάνος Λιάγκος, μέλος διοικητικού συμβουλίου ΟΛΠ εκπροσωπώντας τη διοίκηση της ΟΛΠ, ο Χ. Γερακαράκης διευθυντής Έργων ΟΛΠ, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις, οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2020 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και δημιουργούν νέες προοπτικές σε σημαντικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά προς τα νότια, ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280 μ.

Περιλαμβάνει την κατασκευή επέκτασης συνολικού εμβαδού 150.000 τ.μ., καθώς και των απαιτούμενων δικτύων απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο