ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΝέα στήριξη, με επιπλέον 12 εκατ. ευρώ, στις ελληνικές ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις

Νέα στήριξη, με επιπλέον 12 εκατ. ευρώ, στις ελληνικές ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις

Νέα στήριξη, συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, διασφάλισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «η πρόσθετη αυτή στήριξη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης πανδημίας, ανεβάζει το συνολικό πακέτο στήριξης για την ακτοπλοΐα στα 67 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, συνεχίζεται με σειρά μέτρων η στήριξη και των ναυτικών και εργαζόμενων στον κλάδο. Αποζημίωση ειδικού σκοπού, παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ανέργων ναυτικών και παροχής επιδόματος ανεργίας, ένταξη της ακτοπλοΐας στο καθεστώς επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για ενεργούς ναυτικούς, αναθεώρηση προϋποθέσεων για την εγγραφή άνεργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερόμενων προς ναυτολόγηση, κάλυψη μέρους των ενοικίων των ανέργων ναυτικών. Συνολικά, τα μέτρα στήριξης της ναυτικής εργασίας προσεγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ».

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», δήλωσε ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, «από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, προχωρά με ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε μέτρα στήριξης τόσο των εταιρειών, όσο και των εργαζόμενων.

Πετύχαμε να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της εργασίας και αφετέρου την απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας. Συνεχίζουμε, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο