ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑH Minoan Lines απέκτησε το Highspeed 7 της HSW και ο όμιλος Γκριμάλντι το SUPEREFAST XII της Attica

H Minoan Lines απέκτησε το Highspeed 7 της HSW και ο όμιλος Γκριμάλντι το SUPEREFAST XII της Attica

Oι Μινωικές Γραμμές γνωστοποίησαν ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την ATTICA, η οποία προέβλεπε τη διάθεση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στην HSW και την αγορά 2 πλοίων.

Στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας, με ημερομηνία 26/10/2017, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι ακόλουθες επιμέρους και αλληλεξαρτώμενες (en bloc) συναλλαγές:

-Πώληση από τις Μινωικές των 37.667.504 μετοχών της HSW οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 48,53% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, στην Attica Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών έναντι τιμήματος € 78.500.000.

-Αγορά από τις Μινωικές του πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία HSW έναντι συνολικού τιμήματος € 25.000.000.

-Αγορά του πλοίου “SUPEREFAST XII” από την εταιρεία Grimaldi Euromed SpA, θυγατρική του Ομίλου Grimaldi και κύριο μέτοχο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος € 74.500.000.

Οι Μινωικές εκτιμούν ότι η υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας θα ενισχύσει περαιτέρω την ταμειακή θέση της εταιρείας, καθώς και την χρηματοοικονομική της διάρθρωση ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για υγιή ανάπτυξη με την δραστηριοποίησή της σε νέες γραμμές.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εν λόγω συναλλαγές δεν επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο