ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά η χορήγηση κλειδάριθμου από την εφορία

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά η χορήγηση κλειδάριθμου από την εφορία

Τη δυνατότητα να συνδεθούν με το kleidarithmos.gov.gr και να λάβουν ηλεκτρονικά κλειδάριθμο κατόπιν πιστοποίησης (από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους) ότι είναι κάτοχοι του αριθμού κινητού τηλεφώνου που θα δηλώνουν, έχουν πλέον οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τον τρόπο αυτόν ένας μεγάλος αριθμός φορολογούμενων δεν χρειάζεται να επισκεφθεί τη ΔΟΥ.

Η υπηρεσία αυτή αφορά στην αρχική εγγραφή των πολιτών στο TAXISnet, δηλ. τη λήψη κλειδάριθμου για πρώτη φορά, σύντομα όμως η υπηρεσία αυτή θα αφορά και την επανεγγραφή, δηλ. τους πολίτες που έχουν ξεχάσει τους κωδικούς του TAXISnet, καθώς και τον κλειδάριθμο που έλαβαν.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη των τραπεζών και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για τη συνεργασία τους δήλωσε ότι «η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι κεντρικός στόχος μας, πολύ περισσότερο τώρα, όπου είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας.

Επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις και επενδύουμε διαρκώς στη συνεργασία με τους φορείς του ιδιωτικού και τη δημόσιου τομέα για να προσφέρουμε εύχρηστες, εξ αποστάσεως, λύσεις συμπληρώνοντας καθημερινά το ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχουμε. Θα συνεχίσουμε εντατικά σ αυτή την κατεύθυνση».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο