ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΆκαρπη η συνάντηση του Γάλλου πρωθυπουργού με τα συνδικάτα. Συνεχίζεται η απεργία στην SNCF

Άκαρπη η συνάντηση του Γάλλου πρωθυπουργού με τα συνδικάτα. Συνεχίζεται η απεργία στην SNCF

Σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η απεργία στην SNCF και να καταλήξει σε συμφωνία με τα συνδικάτα των Γάλλων σιδηροδρομικών, ο πρωθυπουργός της χώρας Edouard Philippe συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της CGT Cheminots.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος πρωθυπουργός προειδοποίησε τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων ότι αναμένει την ήδη επιβαρυμένη με αρκετά χρέη SNCF να ισοσκελίσει τα οικονομικά της ως το 2022.

Εξάλλου, τα χρέη ύψους 46 δισ. ευρώ της σιδηροδρομικής εταιρείας αποτέλεσαν ένα από τα βασικά σημεία διένεξης σε μια αντιπαράθεση που προέκυψε με αφορμή την κατάργηση των προσλήψεων με ειδικό καθεστώς, τον τρόπο που ανοίγει ο κλάδος στον ανταγωνισμό, καθώς και για τη μετατροπή της SNCF σε ανώνυμη εταιρεία.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε μικρή διορία, για να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις επί των παραπάνω θεμάτων, υποσχόμενη να ανακοινώσει το τελικό πλάνο για την αναδιοργάνωση της SNCF και τη διαχείριση του χρέους της ως τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τον Laurent Berger, επικεφαλής της CFDT.

Από την πλευρά τους οι επικεφαλείς των υπόλοιπων σιδηροδρομικών συνδικάτων δήλωσαν ότι η συνάντηση δεν πρέπει να διακοπή, ωστόσο ο Berger τάχθηκε υπέρ νέου γύρου διαπραγματεύσεων, εφόσον και η κυβέρνηση είναι πρόθυμη κατά τις προσεχείς εβδομάδας, και προτού ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της SNCF πάει στη Γερουσία στις 29 Μαΐου.

Παρά τα όσα υποσχέθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ο επικεφαλής του CGT Philippe Martinez και άλλοι εκπρόσωποι της ένωσης αυτής, η οποία αντιτίθεται στην απελευθέρωση της γαλλικής επιβατικής σιδηροδρομικής αγοράς, δήλωσαν ότι η απεργία συνεχίζεται.

«Είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε, γιατί ο πρωθυπουργός δεν είπε κάτι περισσότερο από αυτά που είχε πει τις προηγούμενες φορές» κατέληξαν.

Να σημειωθεί ότι η νέα απεργιακή κινητοποίηση είναι η 8η κατά σειρά 48ωρη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο