ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΕίναι οριστικό: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ο Κ. Σπηλιόπουλος. Ακρόαση στη Βουλή στις 23/9

Είναι οριστικό: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ο Κ. Σπηλιόπουλος. Ακρόαση στη Βουλή στις 23/9

Είναι οριστικό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ αναλαμβάνει ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Η Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής συνεδριάζει, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, με θέμα την ακρόαση του κ. Σπηλιόπουλου για διορισμό στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ.

Eπίσης, την ίδια ημέρα ορίστηκε η ακρόαση και της νέας διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ, ήτοι του προέδρου Χρόνη Ακριτίδη και του διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Βίνυ.

Την επιστροφή του κ. Σπηλιόπουλου στον σιδηρόδρομο είχε προαναγγείλλει το metaforespress.gr στις 4 Αυγούστου.

Τότε είχε ακουστεί ότι θα αναλάβει την ΕΡΓΟΣΕ, στη συνέχεια και έπειτα από συνεννοήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στον ΟΣΕ και μάλιστα, διατηρώντας την θέση, όχι μόνο του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και του προέδρου.

Ο κ. Σπηλιόπουλος διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ το 2013, ενώ την περίοδο 2011 – 2012 ήταν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ενώ το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

Φαντάζει ως απόλυτη προτεραιότητα για τον κ. Σπηλιόπουλο, ως επικεφαλής του ΟΣΕ, η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων, η λύση του «γόρδιου δεσμού» για την είσοδο του τρένου στην Πάτρα και η βελτίωση της αποδοτικότητας μεταξύ ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Φώτης Φωτεινός 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο