ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΗ ενέργεια ενισχύει το τομέα «Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών» της Μυτιληναίος

Η ενέργεια ενισχύει το τομέα «Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών» της Μυτιληναίος

Η ανάληψη της νέας σύμβασης του έργου Bridge Power, ύψους 363 εκατ. δολ. που αφορά στην κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία ενός ενεργειακού έργου fast- track 200MW με καύσιμα υγραέριο (LPG), φυσικό αέριο και diesel στην Γκάνα υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχθεί σε κορυφαίο πάροχο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.

Αναφορικά με τις προοπτικές του τομέα, η συμφωνία της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL), που ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο, αυξάνει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο κατά $400 εκατ. και αναμένεται να ενισχύσει τις επιδόσεις της εταιρείας το επόμενο διάστημα.

Το έργο αφορά την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης, συνολικής ισχύος που υπερβαίνει τα 650MW.

Τελικό guidance 2017

Σύμφωνα με την εισηγμένη, η άνοδος των αποτελεσμάτων 9μήνου και οι ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους τομείς Επιχειρησιακής Δραστηριότητας (ΤΕΔ) το τελευταίο 3μηνο του έτους που διανύουμε, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της διοίκησης, στη Γ. Σ. του Μαΐου 2017, για υπέρβαση των στόχων που είχαν τεθεί τον Δεκέμβριο του 2016 για το οικονομικό έτος 2017.

Σε ενοποιημένη βάση, στο 9μηνο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €1.120,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 23,9%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €226,1 εκατ., έναντι €128,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του  2016, παρουσιάζοντας αύξηση 76,3%.

Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €123,1 εκατ., έναντι €16,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, δια μέσου της ΜΕΤΚΑ, η Μυτιληναίος συμμετέχει σε έργα υποδομών και σιδηροδρόμου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο