ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΜέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ηλεκτροκινούμενη, στο σύνολό της, η γραμμή Λειανοκλάδι – Δομοκός

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ηλεκτροκινούμενη, στο σύνολό της, η γραμμή Λειανοκλάδι – Δομοκός

Σε κυκλοφορία τίθεται η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο σύνολό της, αρχής γενομένης από την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, καθώς παραδίδεται και το τελευταίο τμήμα της νέας γραμμής μεταξύ Λειανοκλαδίου – Δομοκού.

Η γραμμή Λειανοκλάδι – Δομοκός θα λειτουργεί με τρένα diesel για ένα μήνα,  προκειμένου να δοκιμαστούν και να τεθούν, μετά σε χρήση, η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση της γραμμής.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της νέας γραμμής, στις 29 Ιανουαρίου, στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί ειδικό δρομολόγιο στο τμήμα Λειανοκλάδι – Δομοκός, προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της νέας γραμμής.

Στο τρένο που θα δρομολογηθεί, θα επιβαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας, καθώς και οι διοικήσεις των φορέων του σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι, στο τελευταίο τμήμα που παραδίδεται σε κυκλοφορία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Εκκάρας Δομοκού, βρίσκεται η νέα τοξωτή – μεταλλική και σεισμικά μονωμένη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, θα δοθεί σε κυκλοφορία όλη η γραμμή Λειανοκλάδι – Δομοκός, ηλεκτροκινούμενη στο σύνολο της.

Με τα έργα αυτά, η ΕΡΓΟΣΕ σημειώνει ότι “ολοκληρώνει το εμβληματικό για το σιδηρόδρομο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας «Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη» με σύγχρονη, πλήρως διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή”.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο