ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΠαρατάθηκε για 1 χρόνο η ανάληψη των άγονων σιδηροδρομικών γραμμών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Παρατάθηκε για 1 χρόνο η ανάληψη των άγονων σιδηροδρομικών γραμμών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Παρατάθηκε για 1 χρόνο και συγκεκριμένα έως τα τέλη του 2021 η ανάληψη των άγονων σιδηροδρομικών γραμμών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκμεταλλεύεται τις άγονες γραμμές από το 2015 έναντι 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, παρατείνεται έως τις 31/12/21 η διάρκεια ισχύος της από 17/12/2005 σύμβασης ανάθεσης Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με την οποία είχε ανατεθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η παροχή υπηρεσιών ΥΔΥ για τα έτη 2016-2020. Η εν λόγω ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, ελληνικό δημόσιο και ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο προβλέπει την απευθείας ανάθεση για 10 + 5 χρόνια των άγονων γραμμών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι του ίδιου ετήσιου οικονομικού ανταλλάγματος.

Από την άλλη πλευρά, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλείται να υλοποιήσει συγκεκριμένο ύψος υποχρεωτικών επενδύσεων.

Oι επενδύσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφορούν την μίσθωση και προμήθεια νέου τροχαίου υλικού, την ανακατασκευή μηχανοστασίων, επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, ανθρώπινο δυναμικό, κ.α.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο