ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣτοίχημα για τον ΟΣΕ οι συνδέσεις με ΒΙΠΕ. Μελέτη για την σύνδεση του Κιλκίς

Στοίχημα για τον ΟΣΕ οι συνδέσεις με ΒΙΠΕ. Μελέτη για την σύνδεση του Κιλκίς

Ένα πάγιο αίτημα του Κιλκίς, η σιδηροδρομική σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής Σταυροχωρίου με το δίκτυο του ΟΣΕ, εισέρχεται σε πορεία υλοποίησης, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο βουλευτής Κιλκίς γνωστοποίησε την ένταξη του έργου της σχετικής μελέτης, ύψους 800 χιλ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

“Η σύνδεση της ΒΙΠΕ με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα βελτιώσει αισθητά την εξυπηρέτηση της ΒΙ.ΠΕ, κάνοντας πιο εύκολη τη μεταφορά εμπορευμάτων και πρώτων υλών, θα δώσει κίνητρα για την εγκατάσταση νέων βιομηχανιών στο Κιλκίς και θα αναβαθμίσει τη θέση του Νομού μας στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για τη σύνδεση, που αποτελεί πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών του Κιλκίς, διοργανώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του κ. Γεωργαντά επίσκεψη κλιμακίου υπουργών στο διοικητικό κέντρο της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους της διοίκησης της βιομηχανικής περιοχής, επιχειρηματίες, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Τότε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε δεσμευτεί για την ένταξη και υλοποίηση του έργου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο