ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤα νέα τρένα υψηλών ταχυτήτων “Velaro Novo” παρουσιάζει η Siemens

Τα νέα τρένα υψηλών ταχυτήτων “Velaro Novo” παρουσιάζει η Siemens

Την επίσημη πρώτη τους θα κάνουν στην έκθεση «InnoTrans 2018» τα νέα τρένα υψηλών ταχυτήτων “Velaro Novo” της Siemens.

Σύμφωνα με τον γερμανικό κολοσσό, το «Velaro Novo» έρχεται να θέσει νέα πρότυπα στο κομμάτι της αποδοτικότητας και βιωσιμότητας και ταυτόχρονα να προσφέρει την άνεση και ευκολία στους επιβάτες.

Τα νέα τρένα υψηλών ταχυτήτων της Siemens θα τρέχουν με ταχύτητες από 250 έως 360 χλμ. την ώρα, χρησιμοποιώντας 30% λιγότερη ενέργεια έναντι των προηγούμενων μοντέλων Velaro, γεγονός που σημαίνει μέση εξοικονόμηση 1.375 τόνων CO2 ετησίως.

Χάρη στην ελαφριά κατασκευή του, το βάρος της αμαξοστοιχίας μειώθηκε κατά 15%, ενώ το κόστος συντήρησής του έχει μειωθεί με την βοήθεια ενσωματωμένης τεχνολογίας που διαθέτει αισθητήρες. Παράλληλα, ο διαθέσιμος χώρος για τους επιβάτες αυξήθηκε κατά 10%.

Σημειώνεται ότι, ήδη, η Siemens έχει αναπτύξει τέσσερις γενιές του Velaro, τα οποία λειτουργούν από το 2000 μέχρι σήμερα σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία, Κίνα, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία.

Ο στόλος των Velaro καλύπτει πάνω από 1 εκατ. χιλιόμετρα την ημέρα, ενώ στη Γερμανία το Velaro είναι γνωστό ως «ICE 3» (σειρά 407), το οποίο έχει επιλεγεί από την Deutsche Bahn AG.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο