ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΩς τις 18 Φεβρουαρίου οι προσφορές για την μετατροπή 17 ντιζελοκίνητων οχημάτων Stadler της ΓΑΙΑΟΣΕ σε ηλεκτροκίνητα

Ως τις 18 Φεβρουαρίου οι προσφορές για την μετατροπή 17 ντιζελοκίνητων οχημάτων Stadler της ΓΑΙΑΟΣΕ σε ηλεκτροκίνητα

Μετατέθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για τον διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ σχετικά με μετατροπή ντιζελοκίνητων οχημάτων Stadler GTW-2/6 Railbuses σε πλήρως ηλεκτροκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι, η υποβολή προσφορών από τους ενδιαφερόμενους αρχικά θα διαρκούσε έως τις 31 Ιανουαρίου.

Όπως έχει ξαναγράψει το metaforespress.gr, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 60 χιλιάδες ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζεται συνολικά 17 οχήματα Stadler GTW-2/6 Railbuses, τα οποία είναι ντιζελοκίνητα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι «να μελετηθούν οι προϋποθέσεις που ισχύουν για την δυνατότητα μετατροπής των οχημάτων Stadler GTW-2/6 Railbuses, που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο και διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ, από ντιζελοκίνητα σε πλήρως ηλεκτροκίνητα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο τους τελευταίους μήνες κάνουν επιτακτική την διερεύνηση τεχνολογικής αναβάθμισης των υφιστάμενων συρμών για την επίτευξη καλύτερων οικονομικά συμφωνιών, σε συνδυασμό με την βελτίωση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων και την ολοκλήρωση ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου μέσα στα επόμενα χρόνια».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο