ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΔάνεια, 600 εκατ. ευρώ, για την ιταλική FSI από UniCredit και Intesa Sanpaolo. Θα διοχετευθούν σε Trenitalia και RFI

Δάνεια, 600 εκατ. ευρώ, για την ιταλική FSI από UniCredit και Intesa Sanpaolo. Θα διοχετευθούν σε Trenitalia και RFI

Σε συμφωνία με τις UniCredit και Intesa Sanpaolo για την παροχή δανειακών συμβάσεων, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Ferrovie dello Stato Italiane (FSI), μητρική εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα, ο ιταλικός όμιλος θα λάβει δανειοδότηση 300 εκατ. ευρώ, τριετούς διάρκειας, από την UniCredit, με το ποσό να διατίθεται σε Trenitalia και Rete Ferroviaria Italiana (RFI).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το δάνειο από την UniCredit «θα χρηματοδοτήσει δαπάνες, κυρίως σε ηλεκτρικό τροχαίο απόθεμα για την Trenitalia».

Αντίστοιχα, η δανειακή σύμβαση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που υπεγράφη με την Intesa Sanpaolo, θα είναι διετούς διάρκειας και τα χρήματα θα διατεθούν επίσης στην Trenitalia.

Σημειώνεται ότι, και στην Ελλάδα, η Trenitalia προγραμματίζει επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω της προμήθειας 5 νέων αμαξοστοιχιών και την ανακατασκευή μηχανοστασίων, όπως της Θεσσαλονίκης.

Β. Βεγ.  

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο