ΑρχικήVIDEOSΚρουαζιέρα: Μια μεγάλη χαμένη (;) ευκαιρία για την ελληνική οικονομία

Κρουαζιέρα: Μια μεγάλη χαμένη (;) ευκαιρία για την ελληνική οικονομία

Τι πρέπει να κάνουν τα ελληνικά λιμάνια για να γίνουν πιο ελκυστικά home ports για εταιρείες κρουαζιέρας; Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις αναλύει μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα, αν και αποτελεί τον 4ο πιο δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, είναι μόλις 8η σε έσοδα. Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε ομάδα ερευνητών, με συντονιστές τον αν. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνο Πάλλη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ports & Shipping Advisory Γιώργο Βαγγέλα, τα επόμενα χρόνια η κρουαζιέρα θα φέρνει στη χώρα μας το 10% των τουριστών, αλλά μόνο το 3% των τουριστικών εσόδων.

Όπως φαίνεται στη λεπτομερής μελέτη, εδώ υπάρχει μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία. Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι ότι με συγκεκριμένες στοχευμένες παρεμβάσεις, με επενδύσεις σχετικά χαμηλού κόστους και συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα αυτής της ζωντανής και αναπτυσσόμενης αγοράς.

Η έρευνα αναλύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά της κρουαζιέρας, παγκοσμίως, εξηγεί τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται τα λιμάνια της χώρας μας για να είναι ελκυστικά στις εταιρείες κρουαζιέρας και καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των ελληνικών λιμένων που μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικούς λιμένες αφετηρίας (home ports).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο