ΑρχικήVIDEOS«Μπουμ» στις αερομεταφορές: Διπλασιασμός κίνησης σε 20 χρόνια

«Μπουμ» στις αερομεταφορές: Διπλασιασμός κίνησης σε 20 χρόνια

Η Νικόλ Μπουσιώτη, Regional Head, Member and External Relations, Europe της IATA παρουσίασε, στην ημερίδα της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, τις προβλέψεις για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία.

Η αεροπορική ζήτηση θα διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια, μεγιστοποιώντας το δίκτυο προορισμών και ανανεώνοντας το στόλο αεροσκαφών, ωστόσο η κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών παρουσιάζει φαινόμενα σταθεροποίησης ή και μείωσης τα τελευταία χρόνια (στα 30 δις. δολ. το 2016).

Παράλληλα, δεν έχει προχωρήσει, όπως θα έπρεπε, η υλοποίηση του Single European Sky, με αποτέλεσμα την μελλοντική απώλεια επιβατών (άρα και εσόδων), καθώς… δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Θετικό στοιχείο αποτελεί η μείωση των τιμών καυσίμων, η οποία επιφέρει πιο ελκυστικές τιμές στα εισιτήρια. Μάλιστα, τα τελευταία 70 χρόνια, το “πραγματικό κόστος” των αεροπορικών εισιτηρίων έχει μειωθεί 60%.

Αναφορικά με την Ελλάδα, τα μηνύματα είναι θετικά, διότι η χώρα έχει ανταγωνιστικό τουριστικό κλάδο, με σχετικά καλές αεροπορικές συνδέσεις / υποδομές.

H παρουσίαση της κ. Μπουσιώτη στο επισυναπτόμενο αρχείο: IATAPRESENTATION

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο