ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΈνα βήμα πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των Boeing και Embraer

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των Boeing και Embraer

Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Boeing και Embraer, με τις δύο εταιρείες να έχουν έτοιμα τα συμβόλαια της συμφωνίας τους.

Η προτεινόμενη συγχώνευση, η οποία θα χρειαστεί την έγκριση της κυβέρνησης της Βραζιλίας, θα καταστήσει την Boeing πλειοψηφικό μέτοχο της νέας εταιρείας που θα προκύψει, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη εφημερίδα «Valor Economico».

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Απρίλιο, οι εταιρείες δήλωσαν ότι διεξήγαγαν συνομιλίες για τη δημιουργία νέας εταιρείας που θα είναι επικεντρωμένη στα εμπορικά αεροσκάφη, εξαιρουμένου του τμήματος άμυνας της Embraer και ενδεχομένως της μονάδας των jet αεροσκαφών της.

Ωστόσο, η καθυστέρηση του deal οφείλεται στο δύσκολο έργο του κατακερματισμού των τριών επιχειρηματικών μονάδων της Embraer.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Valor Economico», τα υπό κατάθεση συμβόλαια καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο το προσωπικό των Boeing και Embraer θα τοποθετηθεί στη νέα εταιρεία, η οποία θα ελέγχεται κατά 80% από την Boeing, ενώ η Embraer θα διατηρήσει το υπόλοιπο 20%..

Σε κάθε περίπτωση, «η ολοκλήρωση των συνομιλιών θα γίνει σύντομα», αναφέρει η βραζιλιάνικη εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που παρακολουθούν τις συνομιλίες.

Μ. Δημητρίου

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο