ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΈξι όμιλοι εταιρειών ενδιαφέρονται για το Καστέλι, σύμφωνα με το υπ. Μεταφορών

Έξι όμιλοι εταιρειών ενδιαφέρονται για το Καστέλι, σύμφωνα με το υπ. Μεταφορών

Ισχυρό, πρώιμο επενδυτικό ενδιαφέρον, από έξι ομίλους, έχει εκδηλωθεί για το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως ανέφερε, στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, για το νέο αεροδρόμιο ενδιαφέρονται έξι όμιλοι εταιρειών, εκ των οποίων οι πέντε συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση.

Οι περισσότεροι εκ αυτών ζήτησαν αναβολή της καταληκτικής ημερομηνίας του διαγωνισμού, ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν με πιστωτικά ιδρύματα για τη χρηματοδότηση του έργου.

«Δεν θέλουμε να πάμε πρόχειρα σε έναν διαγωνισμό και να μειώσουμε τον ανταγωνισμό στο έργο. Πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστούν, όσο το δυνατόν, περισσότεροι όμιλοι που θέλουν να συμμετάσχουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεχθήκαμε να πάει έναν μήνα περίπου πίσω η δημοπράτηση του έργου, στις 27 Ιουνίου», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση δεσμευτικών προσφορών και εάν αυτές κατατεθούν από εταιρείες, όπως ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ, METKA, Vinci, China State Construction Engineering Corporation, ΑCS, κ.α.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο