ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ81 αεροσκάφη και 3.000 εργαζόμενοι της Air Berlin περνούν στη Lufthansa

81 αεροσκάφη και 3.000 εργαζόμενοι της Air Berlin περνούν στη Lufthansa

Τη μερίδα του λέοντος της πτωχευμένης Air Berlin αποκτά η Lufthansa, με τη συμφωνία να επίκειται να οριστικοποιηθεί προσεχώς, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο μεγαλύτερος μεταφορέας της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι θα αποκτήσει 81 από τα συνολικά 140 αεροσκάφη της Air Berlin, καθώς επίσης 3.000 από τους υπαλλήλους της.

Περίπου 20 – 30 αεροσκάφη αναμένεται να πωληθούν στην easyJet, αν και οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ερωτηθείς ο Carsten Spohr, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, αν μια τέτοια συμφωνία θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό, επέμεινε ότι τουναντίον ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί στην αεροπορική αγορά.

Πάντως από τις αρχές της εβδομάδας δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις Air Berlin και Lufthansa.

Μάλιστα καλά πληροφορημένη πηγή του Reuters ανέφερε ότι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας προσέβλεπε στην απόκτηση της Niki, της περιφερειακής αεροπορικής LG Walter και ορισμένων αεροσκαφών μικρών αποστάσεων.

Μάλιστα, επέμεινε ότι «η συμφωνία με τη Lufthansa έχει γίνει», παρόλο που ακόμη δεν είχαν μπει οι υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι η Air Berlin υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 15 Αυγούστου, και διαπραγματεύεται με δυνητικούς αγοραστές για την πώληση τμημάτων της επιχείρησης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Air Berlin θα σταματήσει να εκτελεί πτήσεις μετά τις 28 Οκτωβρίου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο