ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑλλαγή σελίδας για την Etihad. Μετά από 10 χρόνια, αποχωρεί ο CEO James Hogan

Αλλαγή σελίδας για την Etihad. Μετά από 10 χρόνια, αποχωρεί ο CEO James Hogan

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Etihad Aviation Group ανακοίνωσε ότι ο κ. James Hogan θα αποσυρθεί από τη θέση του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο κ Hogan ξεκίνησαν την πρώτη μεταβατική διαδικασία, πέρυσι το Μάιο, με το σχηματισμό της Etihad Aviation Group, έναν αερομεταφορέα και ταξιδιωτικό οργανισμό παγκόσμια διαφοροποιημένο.

Σχολιάζοντας την παραμονή του κ. Hogan στην Etihad, η Α.Ε Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Etihad Aviation Group δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες προς τον James.

Σε μόλις δέκα χρόνια, επέβλεψε την ανάπτυξη της εταιρείας από περιφερειακό μεταφορέα 22 αεροσκαφών σε παγκόσμια αεροπορική εταιρία 120 αεροσκαφών και αεροπορικό όμιλο, με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο επτά αεροπορικών εταιρειών με τις οποίες εξυπηρετούν μαζί περισσότερους από 120 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Είναι μια επιχείρηση που έχει θέσει νέα σημεία αναφοράς στο κομμάτι της εξυπηρέτησης και της καινοτομίας. Κατά την ηγεσία του, η εταιρεία προσέφερε πολλές ευκαιρίες για χιλιάδες κατοίκους στα Εμιράτα και συνέβαλε σημαντικά στην αξιοσημείωτη πρόοδο του Άμπου Ντάμπι και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Προσδοκούμε στη συνέχιση της σύνδεσης του James με το Άμπου Ντάμπι με νέους τρόπους.”

O James Hogan

Ο James Hogan σχολίασε σχετικά: «Σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους 26,000 συναδέλφους μου, είμαι πολύ περήφανος για ότι χτίσαμε στην Etihad, καθώς και την ουσιαστική συμβολή της εταιρείας στα ΗΑΕ και στην ανάπτυξη του Άμπου Ντάμπι. Την τελευταία δεκαετία έχουν σημειωθεί απίστευτα αποτελέσματα, αλλά αυτό αντιπροσωπεύει μόνο ένα πρώτο κεφάλαιο στην ιστορία της Etihad.»

Σχολιάζοντας σχετικά με τις τρέχουσες προτεραιότητες της επιχείρησης, η Α.Ε. Mazrouei δήλωσε σχετικά: «Προκειμένου να συνεχίσει η εταιρεία σε τροχιά επιτυχίας σε μια απαιτητική αγορά, το Διοικητικό Συμβούλιο και η ομάδα διαχείρισης θα διατηρήσουν μια συνεχή επισκόπηση της εταιρικής στρατηγικής.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο αερομεταφορέας είναι στο σωστό μέγεθος και στο σωστό σχήμα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη βελτίωση της εξοικονόμησης κόστους, της παραγωγικότητας και των εσόδων. Πρέπει να αναπτυχθούμε και να προσαρμόσουμε τα μετοχικά μας κεφάλαια, παραμένοντας προσηλωμένοι στη στρατηγική μας.”

Oι κινήσεις της Etihad

Τον περασμένο μήνα, η Etihad Airways παρουσίασε τα σχέδια της με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Αεροπορικού Ομίλου σε κοινοπραξία με την TUI AG. Ανακοινώθηκαν επίσης, μια νέα συμφωνία κοινού κωδικού με τη Lufthansa και μια συμφωνία μίσθωσης αεροσκαφών μεταξύ airberlin και Lufthansa.

Ως μειοψηφικός μέτοχος, η Etihad συμμετέχει ενεργά στην επόμενη φάση των πλάνων αναδιάρθρωσης της Alitalia. 

Η Α.Ε. Mazrouei πρόσθεσε: «Η Etihad είναι μια μεγάλη επιχείρηση με ισχυρά θεμέλια και μια βαθιά εμπειρία στην αεροπλοΐα, καθώς και στη διαχείριση των αεροπορικών ομάδων. Τα προσόντα αυτά, σε συνδυασμό με μια επαναπροσδιορισμένη οργάνωση, παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία και εστιάζουν στην επόμενη φάση ανάπτυξης της Etihad.»

Ο κ. Hogan θα συμμετέχει σε μια επενδυτική εταιρεία μαζί με τον James Rigney, CFO της Etihad Aviation Group, ο οποίος επίσης θα αποχωρήσει από την εταιρεία εντός του τρέχοντος έτους. Σε εξέλιξη βρίσκεται η παγκόσμια αναζήτηση των νέων CEO και CFO του Ομίλου.

Ο Όμιλος έχει αναπτύξει μια ανώτερη διοικητική δομή με αντοχή σε βάθος, με επικεφαλής μια ανώτερη ομάδα υψηλής εκτίμησης.

Στην ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνονται ο Peter Baumgartner – Διευθύνων Σύμβουλος και ο Richard Hill – COO της Etihad Airways, ο Bruno Matheu ως Διευθύνων Σύμβουλος της Airline Equity Partners, καθώς και ο Jeff Wilkinson ως Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways Engineering. Ο Darren Peisley είναι ο Acting Managing Director της Hala, της μονάδας διαχείρισης προορισμού της αεροπορικής. Νωρίτερα μέσα στον μήνα ανακοινώθηκε μια περαιτέρω ενίσχυση της δομής του Ομίλου, με τη δημιουργία της Etihad Airport Services με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Chris Youlten.

Επιπροσθέτως, το Διοικητικό Συμβούλιο αναδιοργανώνει τις εταιρικές λειτουργικές θέσεις με τον Kevin Knight, στον τομέα της Στρατηγικής & Σχεδιασμού, τον Ray Gammell  στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και της Απόδοσης, τον Rob Webb στον τομέα της Τεχνολογίας και Καινοτομίας και τον Harsh Mohan στον τομέα των Διοικητικών Υποθέσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο