ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑναβαθμίζεται το «Ν. Καζαντζάκης» μέχρι να κατασκευαστεί το Καστέλι. Ο κατάλογος των έργων

Αναβαθμίζεται το «Ν. Καζαντζάκης» μέχρι να κατασκευαστεί το Καστέλι. Ο κατάλογος των έργων

Μετά τη Fraport που ανακοίνωσε λίφτινγκ στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε ανάλογες ανακοινώσεις για το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου Κρήτης. Έτσι, ένα πάγιο αίτημα των φορέων της Κρήτης φιλοδοξεί να υλοποιήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Του Φώτη Φωτεινού

Ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, σε επίσκεψή του στο νησί, υποσχέθηκε την αναβάθμιση του υπάρχοντος αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», μέχρι να πραγματοποιηθεί η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η ενίσχυση των υποδομών και της λειτουργικότητας του αεροδρομίου, με χρηματοδότηση άνω των 10 εκατ. ευρώ, με στόχο την εξασφάλιση μεγαλύτερου αριθμού χώρων στάθμευσης αεροπλάνων και την καλύτερη εξυπηρέτηση επιβατών.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Δέδες τόνισε ότι κάποια από τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Ειδικότερα, προβλέπεται αποκατάσταση και συντήρηση του διαδρόμου, ύψους 2,9 εκατ., επέκταση του αεροσταθμού κατά 1.200 τμ σε δυο επίπεδα, ύψους 4 εκατ., αλλά και η διεύρυνση των αιθουσών αναχωρήσεων του υπάρχοντος αεροσταθμού, εμβαδού 2.400 τμ, πιθανότατα από τα ΚΑΕ.

Τέλος, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εμφανίζεται θετικό για την προσωρινή  παραχώρηση 280 τμ από την πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης, που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο.

Όπως είναι φυσικό, εάν γίνουν τα ανωτέρω έργα, το αεροδρόμιο θα αλλάξει «πρόσωπο» (το αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν είναι από αυτά που παραχωρούνται στη Fraport), με δεδομένο ότι το Καστέλι θα αργήσει να κατασκευαστεί και με γνώμονα ότι, τη θερινή περίοδο, το Ηράκλειο είναι το 2ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο