ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑνασύρει το θέμα με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα του «Ελ. Βενιζέλος» στα Μεσόγεια ο υπουργός Μεταφορών

Ανασύρει το θέμα με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα του «Ελ. Βενιζέλος» στα Μεσόγεια ο υπουργός Μεταφορών

Ανασύρει το θέμα με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στους δήμους των Μεσογείων ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Σε χθεσινή εκδήλωση στα Σπάτα, ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ότι, μετά τις δημοτικές εκλογές, θα θέσει θέμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ως παράδειγμα, παρέθεσε τη σύμβαση για το αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη, η οποιά προβλέπει την απόδοση του 2% επί του κύκλου εργασιών του αεροδρομίου σε αντισταθμιστικά στους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι, ανά καιρούς, οι πέντε δήμοι των Μεσογείων (Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος) θέτουν ζητήματα περί αντισταθμιστικών παροχών από τη λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο αντιτίθεται στους ισχυρισμούς αυτούς. Μάλιστα, οι δυο πλευρές έχουν οδηγηθεί αρκετές φορές στα Δικαστήρια.

Στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό πως στην Ανατολική Αττική θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια στη Ραφήνα, τον Μαραθώνα, το Λαύριο και τη Βάρκιζα και πως στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών προβλέπεται η βέλτιστη σύνδεση των τριών συγκοινωνιακών κόμβων της περιοχής, του αεροδρομίου και των λιμανιών της Ραφήνας και του Λαυρίου με την υπόλοιπη Αττική.

Επίσης, σημείωσε πως πολύ σύντομα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων, τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα ή θα κινούνται με φυσικό αέριο, ενώ ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει και τη συντήρησή τους από τον προμηθευτή.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο