ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑπευθείας στις δεσμευτικές προσφορές ο διαγωνισμός για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος». Στο +6% η κίνηση στο 11μηνο

Απευθείας στις δεσμευτικές προσφορές ο διαγωνισμός για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος». Στο +6% η κίνηση στο 11μηνο

Απευθείας στο στάδιο της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών θα εισέλθει η διαδικασία πώλησης του 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, εξετάζει την απαλοιφή του σταδίου της κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών, οπότε η διαδικασία οδηγείται στο πιο κρίσιμο στάδιό της, τις δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες εκτιμώνται στις αρχές του 2020.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος παρουσιάστηκαν 10 επενδυτικά σχήματα, απόρροια της ελκυστικότητας του αεροδρομίου.

Η εξέλιξη της κίνησης

Θετική, αλλά σε μονοψήφιο ποσοστό η ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας. Την περίοδο Ιανουάριος – Νοέμβριος, η αύξηση ανήλθε στο 6%.

Συνολικά, στο 11μηνο του 2019, η κίνηση έφτασε τα 23,94 εκατομμύρια επιβάτες.

Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 0,7% και 8,5% αντίστοιχα.

Τον Νοέμβριο, σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 2,7%, φθάνοντας τους 1,67 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο 6,6%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση 5,6%, λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χειμερινή περίοδο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο