ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑποζημίωση από τη Boeing διεκδικούν 3 κινεζικές αεροπορικές (Air China, China Southern Airlines, China Eastern Airlines)

Αποζημίωση από τη Boeing διεκδικούν 3 κινεζικές αεροπορικές (Air China, China Southern Airlines, China Eastern Airlines)

Οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας ζητούν από τους σχεδιαστές αεροσκαφών της Boeing Co να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υπέστησαν από την παρατεταμένη καθήλωση των αεροσκαφών 737 MAX.

Τα τρία αιτήματα αποζημίωσης έρχονται σε ευαίσθητη στιγμή για τις σινοαμερικανικές σχέσεις, καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται σε «εμπορικό πόλεμο» διαρκείας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κινεζικές αεροπορικές που διεκδικούν αποζημίωση είναι οι Air China, China Southern Airlines και China Eastern Airlines.

Επίσης, μεταξύ των ονομάτων μεγάλων αερομεταφορέων που ζήτησαν αποζημίωση συμπεριλαμβάνονται οι Turkish Airlines, United Airlines, Ryanair και Flydubai.

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που καθήλωσε το 737 MAX πριν από δύο μήνες, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα της κινεζικής αεροπορίας, «η χώρα έχει καθηλώσει στο έδαφος συνολικά 96 αεροσκάφη, τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 4% του στόλου της. Το γεγονός αυτό προκαλεί τεράστιες απώλειες για τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες».

Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι ημερήσιες απώλειες είναι πιθανόν να αγγίζουν τα 100.000 γιουάν (14.469,90 δολ.) ανά αεροσκάφος για κάθε αεροπορική εταιρεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο