ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΔεν θέλει αεροδρόμια «δυο ταχυτήτων» το υπουργείο Μεταφορών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης των αεροδρομίων της ΥΠΑ

Δεν θέλει αεροδρόμια «δυο ταχυτήτων» το υπουργείο Μεταφορών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης των αεροδρομίων της ΥΠΑ

Δεν θέλει αεροδρόμια «δυο ταχυτήτων» το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που είναι υπό τον έλεγχο της ΥΠΑ.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Στον αντίποδα, σαφώς πιο βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν περάσει στη διαχείριση της Fraport Greece, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, στηρίζοντας την ιδιωτικοποίησή τους.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Μεταφορών σχολίασε ότι δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε αεροδρόμια «δυο ταχυτήτων», τονίζοντας ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια της ΥΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν αξιοποίησή τους από ιδιώτες, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «είμαι ανοιχτός σε μια ενδεχόμενη παραχώρηση», ωστόσο εξέφρασε την αμφιβολία του εάν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον, δεδομένης της δημιουργίας και του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης, αλλά και του μεγέθους των επιβατών που διακινούν τα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο