ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΔιπλασιάζει στα 2 ευρώ την εθελοντική συνεισφορά αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα, από τον Απρίλιο, η Ryanair

Διπλασιάζει στα 2 ευρώ την εθελοντική συνεισφορά αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα, από τον Απρίλιο, η Ryanair

Από το 1 στα 2 ευρώ αυξάνεται η συνεισφορά, που καταβάλλει εθελοντικά το επιβατικό κοινό της Ryanair, για την αντιστάθμιση των εκπομπών άνθρακα που συνδέονται με το αεροπορικό ταξίδι.

Σύμφωνα με την αεροπορική, η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2020, ενώ αποτελεί μέρος της εκστρατείας αειφορίας της Ryanair, η οποία περιλαμβάνει επένδυση αξίας 20 δισ. δολ. σε νέας τεχνολογίας αεροσκάφη που θα χωρούν 4% περισσότερους επιβάτες, αλλά με 16% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και 40% χαμηλότερες εκπομπές θορύβου.

Επί του παρόντος, πάνω από το 3% των επιβατών της Ryanair συμμετέχουν σε αυτό το εθελοντικό σύστημα αντιστάθμισης  άνθρακα, ενώ το 100% των κονδυλίων αυτών προορίζονται για την υποστήριξη των έργων περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Κατά το τελευταίο έτος, χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 500.000 ευρώ η αγορά ξυλόσομπων στην Ουγκάντα και πάνω από 250.000 ευρώ η αναδάσωση της περιοχής Monchique στη Νότια Πορτογαλία, που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του 2018.

Να σημειωθεί ότι, η Ryanair έχει επιτύχει εκπομπές μόλις στα 66 γραμμάρια CO₂ ανά χιλιόμετρο επιβατών, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, προσέλαβε διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης για να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα αειφορίας της αεροπορικής.

Βάσω Βεγ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο