ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΔραματική πτώση επιβατών 51,3%, τον Αύγουστο, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Δραματική πτώση επιβατών 51,3%, τον Αύγουστο, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Η Λέσβος είναι ίσως το νησί με τις μεγαλύτερες τουριστικές απώλειες από το μεταναστευτικό. Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, τον περασμένο Αύγουστο, έφτασαν 58 πτήσεις τσάρτερ με 8.078 επιβάτες, όταν τον περσινό Αύγουστο στο νησί είχαν έλθει 16.588 επιβάτες, με 124 πτήσεις τσάρτερ. Δηλαδή, υπήρξε μείωση επισκεπτών, σε σχέση με πέρυσι κατά 51,30%, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Πάντως, το φετινό «ναυάγιο» της τουριστικής κίνησης είχε φανεί από τον χειμώνα. Η σεζόν ξεκίνησε τον Απρίλιο, με μείωση της τάξεως του 58%, η οποία αυξήθηκε τον Μάιο σε 65%. Τον Ιούνιο, η ποσοστιαία μείωση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, σκαρφαλώνοντας στο 68%, για να κλείσει ο Ιούλιος με απώλειες 62,77%.

Σε απόλυτα νούμερα, η Λέσβος έχει χάσει μέχρι στιγμής περίπου 40.000 τουρίστες, από τους 75.000 που είχε υποδεχτεί πέρυσι το καλοκαίρι.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, σημείωσε πως «ο Αύγουστος είναι ο κύριος μήνας των διακοπών και πάντα κατέγραφε μια μικρή αύξηση.

Ακόμη και -1% να είχαμε θα ήταν ζημιά, πόσω μάλλον, όταν η πτώση ξεπερνά το 51%. Είναι σαν να είχαμε όλο το καλοκαίρι μείον 90%. «Δυστυχώς, αυτά τα ποσοστά αποτυπώνουν την καταστροφή που υπέστη ο τουριστικός κλάδος της Λέσβου», καταλήγει ο πρόεδρος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο