ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕγκρίθηκε η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Πάρου, ύψους 43 εκατ. Νέος πύργος ελέγχου

Εγκρίθηκε η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Πάρου, ύψους 43 εκατ. Νέος πύργος ελέγχου

Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», εξασφαλίζοντας έτσι την χρηματοδότησή του, ύψους πλέον των 43 εκατ. ευρώ.

Η ενιαία εργολαβία του έργου περιλαμβάνει τρία υπο-έργα:

-Δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για τις αεροναυτικές υπηρεσίες, δηλ.

  1. Νέο κτίριο αεροσταθμού (terminal) στεγασμένης έκτασης 12 χιλ. τ.μ., στον οποίο περιλαμβάνεται και σύστημα διαχείρισης αποσκευών, σύστημα οπτικών αναγγελιών πτήσεων, τεχνολογία κοινής χρήσης CUTE σε κάθε σημείο των επιβατικών διαδικασιών και το σύνολο του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού.
  2. Φυλάκια ασφαλείας
  3. Μόνιμη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων
  4. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και δημιουργία οδικού δικτύου μέσα στο χώρο του αεροδρομίου
  5. Επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών
  6. Επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης

-Νέος πύργος ελέγχου και κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού

-Δημιουργία καταστημάτων αφορολόγητων ειδών, εστιατορίων, γραφείων και χώρων στάθμευσης, προς εμπορική εκμετάλλευση.

Παράλληλες εργασίες εντάσσονται επίσης στο μεγάλο αυτό έργο για το νησί, συγκεκριμένα αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, και έργα στα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφελείας.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η προκήρυξη του έργου από τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού να εκκινούν οι εργασίες με ορίζοντα αποπεράτωσης το τέλος του 2023.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Ι. Κωβαίος, είπε σχετικά «Είμαι ευτυχής για τη θετική αυτή εξέλιξη που αποτελεί το αποτέλεσμα των μεθοδικών ενεργειών της δημοτικής αρχής. Η πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου αποτελούσε βασικό πυλώνα του προεκλογικού μας προγράμματος για αυτό από την επομένη κιόλας των εγκαινίων του Νέου Αεροδρομίου Πάρου θέσαμε ως στόχο τη χρηματοδότηση του έργου και τη δρομολόγηση των εργασιών, καταβάλλοντας προς αυτή την κατεύθυνση όλες μας τις δυνάμεις.

Θερμές ευχαριστίες στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, και Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με την ενεργό υποστήριξη των οποίων κατέστη δυνατή η ευτυχής αυτή εξέλιξη που θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της Πάρου προς το καλύτερο».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο