ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ ένταση των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας επηρεάζει τη Fraport. Στα 15 εκατ. τα κέρδη α’ τριμήνου

Η ένταση των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας επηρεάζει τη Fraport. Στα 15 εκατ. τα κέρδη α’ τριμήνου

Η ένταση των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας επηρεάζει τη γερμανική Fraport, καθώς η εταιρεία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της Αγίας Πετρούπολης και της Αττάλειας.

«Μεταφορικά μιλώντας, κάνουμε μανούβρες σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα. Η γεωπολιτική κατάσταση επηρεάζει την εναέρια κυκλοφορία στη Ρωσία και την Τουρκία – όπου έχουμε πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις σε αεροδρόμια – και τον τουρισμό γενικότερα.

Η καλοκαιρινή σεζόν θα δείξει την κατεύθυνση, προς την οποία η Fraport θα αναπτυχθεί το 2016», ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fraport, Στέφαν Σούλτε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η Fraport  δεν έχει να αντιμετωπίσει μονάχα το «ψυχροπολεμικό κλίμα» μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με τις… οδηγίες για «μη ανταλλαγή τουριστών», αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, κυρίως στην Τουρκία.

Σε επίπεδο οικονομικού αποτελέσματος, η Fraport, το πρώτο τρίμηνο του έτους, γνώρισε μείωση εσόδων κατά 0,6%, στα 572,5 εκατ., αλλά αύξηση της καθαρής κερδοφορίας κατά 42,5%, στα 15 εκατ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο