ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ καθήλωση των Boeing 737 Max οδηγεί την American Airlines σε ακυρώσεις 115 πτήσεων ημερησίως ως τα μέσα Αυγούστου

Η καθήλωση των Boeing 737 Max οδηγεί την American Airlines σε ακυρώσεις 115 πτήσεων ημερησίως ως τα μέσα Αυγούστου

Ως τα μέσα Αυγούστου παρατείνει τις ακυρώσεις πτήσεων η American Airlines, εξαιτίας της καθήλωσης στο έδαφος των 24 αεροσκαφών Boeing 737 Max που διαθέτει στο στόλο της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να παρατείνει τις ακυρώσεις πτήσεων με τέτοιου είδους αεροσκάφη από τις αρχές Ιουνίου (που σχεδιαζόταν αρχικά) ως τις 19 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η American Airlines θα ακυρώνει περίπου 115 πτήσεις ημερησίως, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 1,5% των συνολικών ημερήσιων πτήσεων της αεροπορικής κατά την προσεχή καλοκαιρινή σεζόν.

Να σημειωθεί ότι, η αναστολή της εκμετάλλευσης αυτών των αεροσκαφών γίνεται για λόγους ασφαλείας από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Αιθιοπικών Αερογραμμών (Ethiopian Airlines).

Σε μήνυμά τους προς τους εργαζόμενους της αεροπορικής ο πρόεδρος και ο CEO της American Airlines διαβεβαιώνουν ότι «με βάση τη συνεχή συνεργασία μας με την Federal Aviation Administration (FAA) και τη Boeing είμαστε σίγουροι ότι το 737 Max θα επαναπιστοποιηθεί σύντομα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο