ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Κομισιόν ενέκρινε τα ολλανδικά σχέδια για επείγουσα ένεση ρευστότητας 3,4 δισ. ευρώ στην KLM

Η Κομισιόν ενέκρινε τα ολλανδικά σχέδια για επείγουσα ένεση ρευστότητας 3,4 δισ. ευρώ στην KLM

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, την πρόθεση της ολλανδικής κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά, με 3,4 δισ. ευρώ, την KLM στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, που έπληξε τον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως.

Το ποσό αυτό χωρίζεται σε δυο μέρη. Πρώτον, από εγγυημένη κρατική με πιστωτική διευκόλυνση 90%, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, διάρκειας 5 ετών, η οποία θα δοθεί από 11 τράπεζες (3 ολλανδικές τράπεζες και 8 ξένες τράπεζες).

Δεύτερον, από άμεσο δάνειο, ύψους 1 δισ. ευρώ, διάρκειας 5,5 ετών, το οποίο θα χορηγήσει το ολλανδικό κράτος.

Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, υπεύθυνη για θέματα ανταγωνισμού, «Η KLM διαδραματίζει βασικό ρόλο για την ολλανδική οικονομία όσον αφορά την απασχόληση και την αεροπορική συνδεσιμότητα. Η κρίση έπληξε ιδιαίτερα τον τομέα των αερομεταφορών.

Αυτή η κρατική εγγύηση 3,4 δισ. ευρώ και το κρατικό δάνειο θα παρέχουν στην KLM τη ρευστότητα που χρειάζεται επειγόντως για να αντέξει τον αντίκτυπο της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η Ολλανδία επέβαλε ορισμένους όρους στο μέτρο ενίσχυσης όσον αφορά την κατανομή κερδών, τις συνθήκες εργασίας και τη βιωσιμότητα της εταιρείας».

Να σημειωθεί ότι, η KLM είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία. Αποτελεί μέρος του ομίλου Air France-KLM, στον οποίο συμμετέχει και το ολλανδικό κράτος.

Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης της Ολλανδίας με περισσότερους από 36.600 υπαλλήλους, καθώς και μια πολύ σημαντική εταιρεία για την ολλανδική οικονομία, αφού διασφαλίζει τη σύνδεση της χώρας με πολλούς προορισμούς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο