ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ China Airlines ακύρωσε απευθείας πτήσεις για την Αθήνα. Ολιγωρία της ΥΠΑ;

Η China Airlines ακύρωσε απευθείας πτήσεις για την Αθήνα. Ολιγωρία της ΥΠΑ;

H China Airlines (CAL) ακύρωσε ένα πακέτο απευθείας πτήσεων charter για την Αθήνα μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Taiwan Focus News Channel.

H CAL (αποτελεί τον εθνικό αερομεταφορέα της Ταϊβάν), σε συνεργασία με έξι ταξιδιωτικά γραφεία – Lion Travel, Cola Tour, Artisan Tour, East Travel, Phoenix Εκδρομές και MITravel – ξεκίνησε τον Μάρτιο προεπισκόπηση 18 απευθείας πτήσεων τσάρτερ μεταξύ 3 Ιουνίου και 7 Οκτωβρίου.

Η CAL δήλωσε ότι, για την διεξαγωγή των πτήσεων, χρειαζόταν άδεια από τις ελληνικές αρχές πολιτικής αεροπορίας (ΥΠΑ), οι οποίες συμφώνησαν να εκδώσουν την σχετική άδεια.

Ωστόσο, η CAL – όπως αναφέρει το εν λόγω ειδησεογραφικό πρακτορείο – ανέφερε ότι, μέχρι την περασμένη Δευτέρα 30 Μαΐου, δεν έλαβε τα επίσημα έγγραφα και ως εκ τούτου αποφάσισε να σταματήσει τις πωλήσεις των πτήσεων τσάρτερ, ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα των επιβατών.

Οι επιβάτες που έχουν ήδη πληρώσει για εισιτήρια θα λάβουν πλήρη επιστροφή, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα άλλων πτήσεων προς την Ελλάδα, δήλωσε η CAL.

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΥΠΑ επισημαίνουν ότι οι άδειες για τη διεξαγωγή πτήσεων, από χώρες εκτός ΕΕ, υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες, ενώ είναι γνωστές οι διαφωνίες μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, επιρρίπτοντας ευθύνες στο… υπουργείο Εξωτερικών.  

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο