ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΘρίλερ με το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Κοινοπραξίες ζητούν νέα παράταση των προσφορών

Θρίλερ με το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Κοινοπραξίες ζητούν νέα παράταση των προσφορών

Νέο θρίλερ για το Καστέλι, προς νέα παράταση των προσφορών; «Ανοιχτό» παραμένει το ενδεχόμενο νέας μετάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, οι οποίες επρόκειτο να κατατεθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στην κατασκευαστική αγορά ακούγεται ότι 2-3 κοινοπραξίες έχουν ζητήσει, από το υπουργείο Μεταφορών, τη μετάθεση των δεσμευτικών προσφορών, ώστε να προετοιμάσουν καλύτερα τους φακέλους τους. Αντίθετα, άλλες κοινοπραξίες εμφανίζονται έτοιμες να καταθέσουν προσφορά.

Την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο επιδιώκει επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού και αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην αγορά των κατασκευών τέσσερις – τουλάχιστον – κοινοπραξίες εμφανίζονται διατεθειμένες να καταθέσουν προσφορά.

Εικάζεται ότι πρόκειται για τις:

-China State Construction Engineering Co., Archirodon και Zurich Airport,

-ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Vinci,

-J&P ΑΒΑΞ και Bouygues,

-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ACS.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, εάν προστεθούν κι άλλοι συμμετέχοντες, όπως η ΜΕΤΚΑ, η Intrakat και η ινδική GMR Infrastructure Ltd, είτε στα ανωτέρω σχήματα, είτε σε άλλες κοινοπραξίες.  

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο, που θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης, θα σημάνει και το σταδιακό κλείσιμο του υφιστάμενου αεροδρομίου στην πόλη του Ηρακλείου.

Φ. Φωτ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο