ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΙστορικό ρεκόρ σημείωσε και η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα (832.000 πτήσεις). Το μήνυμα των ελεγκτών

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε και η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα (832.000 πτήσεις). Το μήνυμα των ελεγκτών

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι αερομεταφορές στην Ελλάδα. Μετά το ρεκόρ επιβατών που σημείωσαν τα ελληνικά αεροδρόμια, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) γνωστοποίησε ότι, το 2018, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα διαχειρίστηκαν, με ασφάλεια, πάνω από 832.000 πτήσεις, σχεδόν 12% περισσότερες από το 2017, υποστηρίζοντας ότι θα επιτευχθεί νέο ρεκόρ το 2019.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πέρσι, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας διαχειρίστηκαν πρωτοφανή όγκο κυκλοφορίας, τον διπλάσιο σε σχέση με πριν από 15 χρόνια,

Ωστόσο, όπως αναφέρουν «οι πτήσεις αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από όσο το σύστημα αντέχει. Το ελάχιστο νεοπροσληφθέν προσωπικό (τέλη 2017) δεν είναι όλο πλήρως επιχειρησιακό ακόμα», συμπληρώνοντας ότι «τα έργα υποδομών που γίνονται στα αεροδρόμια και οι γεωπολιτικές συνθήκες που θα προκαλέσουν πιθανή αύξηση των υπερπτήσεων πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, μέσα στο 2019, αναμένονται να αυξήσουν την κυκλοφορία περαιτέρω».

Στο σημείο αυτό, υπογραμμίζουν ότι η Πολιτεία οφείλει να φροντίσει για τον άμεσο εκσυγχρονισμό του συστήματος και ότι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για αυτό είναι η εναρμόνιση με διεθνείς πρακτικές και ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο