ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚέρδη 1,43 εκατ. παρουσίασε η Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων

Κέρδη 1,43 εκατ. παρουσίασε η Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων

Μια από τις πλέον… άγνωστες Αρχές της χώρας είναι η «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων». Η ΕΑΣΠ, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συνεστήθη με το ν.4233/2014 και αποτελεί τον εθνικό συντονιστή πτήσεων.

Η ΕΑΣΠ υποκατέστησε την «Αρχή Συντονισμού Πτήσεων» (ΑΣΠ) του ν.3534/2007, η οποία λειτουργούσε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και η οποία καταργήθηκε.

Σκοπός της Αρχής είναι η κατανομή των διαθέσιμων χρόνων χρήσης (slots) των περισσότερων αεροδρομίων της ελληνικής επικράτειας στους αερομεταφορείς, σύμφωνα με τη σχετική εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

«Η ΕΑΣΠ, έχοντας ξεπεράσει την έντονα προβληματική φάση όλων των προηγουμένων ετών από την ίδρυση της ΑΣΠ το 2007 και έχοντας αρχίσει την οργανωτική και επιχειρησιακή της ανάκαμψη από το 2014, έχει πλέον ολοκληρωτικά αναστρέψει το κλίμα δυσφορίας των προηγουμένων ετών έναντι των παρεχομένων υπηρεσιών συντονισμού, που εκφραζόταν με επίσημες επιστολές από διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς προς το αρμόδιο υπουργείο και με τις διαρκείς διαμαρτυρίες από τους χρήστες των υπηρεσιών της», αναφέρουν στελέχη της Αρχής.

Το 2015, η ΕΑΣΠ παρουσίασε έσοδα 2 εκατ., έναντι 0,25 εκατ. το 2014 και καθαρά κέρδη 1,43 εκατ., έναντι ζημιών 0,23 εκατ. το 2014.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο