ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚαθησυχάζει η Emirates: Το Αθήνα – Νέα Υόρκη θα γίνει, παρά τις αντιδράσεις μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Καθησυχάζει η Emirates: Το Αθήνα – Νέα Υόρκη θα γίνει, παρά τις αντιδράσεις μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Καθησυχάζει η Emirates, σημειώνοντας ότι το τακτικό δρομολόγιο Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη θα διεξαχθεί κανονικά, παρά τις αντιδράσεις αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών.

Επιμέλεια: Μ. Δημητρίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AS, 25 μέλη του Κογκρέσου από τη Νέα Υόρκη και το Νew Jersey αντιτίθενται στη διεξαγωγή του, υποστηρίζοντας ότι συνιστά «αθέμιτο ανταγωνισμό» προς τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες.

Μάλιστα, η εν λόγω ομάδα επιθυμεί την στήριξη του Αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ, ώστε να μετατεθεί ή ακυρωθεί η προγραμματισμένη για την Κυριακή, 12 Μαρτίου, έναρξη του δρομολογίου.

Eίναι γνωστό ότι η εξαγγελία της πτήσης Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη (Newark) της Emirates έχει προκαλέσει την εναντίωση των American, Delta Air Lines και United Airlines, παρόλο που κάποιες από αυτές διεξάγουν το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη την θερινή περίοδο.

Οι αμερικανικές εταιρείες κατηγορούν τις Emirates, Qatar και Etihad για αθέμιτες πρακτικές, όπως παράνομες κρατικές επιδοτήσεις (π.χ. τιμές πετρελαίου), υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τη συμφωνία των «Ανοιχτών Ουρανών».

Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής αρνούνται τις αιτιάσεις αυτές και μάλιστα, έχουν ως συμμάχους μικρότερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Jet Blue Airways (συνεργάζεται με την Emirates), αλλά και την FedEx.

Υπέρ της διεξαγωγής του δρομολογίου εμφανίζονται καταναλωτικές οργανώσεις, οι οποίες σημειώνουν ότι η ένταση του ανταγωνισμού φέρνει καλύτερες τιμές και υπηρεσίες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο