ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚατά 9% αυξήθηκαν, το 2016, οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα. Ωστόσο, μειώθηκαν τα έσοδα 6,6%

Κατά 9% αυξήθηκαν, το 2016, οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα. Ωστόσο, μειώθηκαν τα έσοδα 6,6%

Με αντικρουόμενα στοιχεία αποχαιρετά, το 2016, ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα, καθώς αφενός παρατηρείται αύξηση των αφίξεων για 4η συνεχή χρονιά, αφετέρου καταγράφεται μείωση των τουριστικών εισπράξεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι αεροπορικές αφίξεις σημείωσαν άνοδο κατά 9% το 2016, ενώ οι οδικές αφίξεις κατέγραψαν οριακή αύξηση κατά 0,6%.

Ωστόσο, τα έσοδα, κατά το ίδιο διάστημα, αποδείχθηκαν μειωμένα κατά 6,6%, εξαιτίας της κάμψης της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης.

Η τελευταία εξέλιξη συνιστά απόρροια, τόσο της γενικότερης τάσης μείωσης της δαπάνης διεθνώς, όσο και της αυξημένης χρήσης των «last minute offers».

Ως προς τις προοπτικές του 2017, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στη β’ αξιολόγηση και η ευρύτερη πολιτικο-οικονομική αστάθεια πλήττει την αγορά, γεγονός το οποίο «απαγορεύει» τον εφησυχασμό.

Στις δυσμενείς εξελίξεις προστίθεται, τόσο η υψηλή φορολογία, η οποία αποδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προϊόντος, όσο και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Στον αντίποδα, θετικές εξελίξεις «διαβλέπει» ο ΣΕΤΕ από την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, όπου θα κατασκευαστεί resort 35.000 τ.μ.

Αναλυτικά στοιχεία των αφίξεων: ARRIVALS2016

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο